Kontaktní grily v gastro zařízeních pro rychlou přípravů steaků, různých masových specialit či hamburgerů grilováním při zachování max. množství šťávy i vitamínů či grilování ryb dietním způsobem. Kontaktní plochy jsou zhotoveny z litiny, sklokeramiky nebo s chrom povrchem. Výhodou je opékání s obou stran současně co skracuje dobu přípravy, pokrmy jsou šťavňatější a mají menší ztrátu. Kontaktní gril s rýhovanou deskou slouží pro přípravu např. krkovičky, ryb, zeleniny , kdy v drážkách se odvádí přebytečný tuk a neztrácí se teplota. Libovější masa připravíme na hladkých plochách. Regulace teploty kontaktního grilu je pomocí termostatu až do výše 270°C. Kontaktní grily s sklokeramikou Unox – rychlé nahřátí, možnost zapékat z povrchu dovnitř nebo propékat ze středu potraviny. Snadné čištění, nízká spotřeba.